Vinnare

 
 
 

King vann största kategorin i Planning Awards

McCann blev mest belönat

King gick segrande ur Planning Awards överlägset största kategori. Det var bidraget Let’s talk för Läkerol som vann kategorin för bidrag med syftet att förändra eller förstärka en attityd.

McCann och Utbildningsradion tilldelades ett förstapris och ett andrapris för En skoldag i virtual reality, som därmed blev det mest belönade bidraget i Planning Awards 2017.

Juryns ordförande Annika Rehn Frobell:

”Planning Awards belönar det som skapar förutsättningarna för kreativitet och effekt – insiktsarbetet. Det har gjorts tydligt genom den nya kategoriindelningen, som gör att insiktsarbetet bedöms i förhållande till det övergripande syftet med kommunikationen.”

”Den nya kategoriindelningen stämmer väl med hur människor tar till sig kommunikation. Den har också fungerat utmärkt i tävlingen. Juryn har inte behövt flytta något enda bidrag för att det hamnat i fel kategori. Att en mediebyrå vann kategorin Kontext är ytterligare bevis för hur väl det fungerat. I den kategorin handlar det om att identifiera rätt sammanhang eller medium för att till exempel matcha eller komplettera kommunikationsinnehållet extra bra.”